agnetas.blogg.se

Jag heter Agneta och är en söt liten Flatcoated retriever. Här kan du följa mig och min familj.

Premiär för räddningsträning

Publicerad 2013-08-28 20:18:21 i Allmänt,

 
Idag fick jag följa med till Lödde Brandövningsplats och träna med Babben. 
 
Det var plättlätt att gå i rasmassor, mörker och galler. Men superläskigt att gå i trappor. 

Kul med helg

Publicerad 2013-08-25 19:59:39 i Agneta, Allmänt,

Det har varit en kul helg detta!
 
I fredags fick vi besök av husses syster och hennes barn, som inte är så vana vid hund. Besöket bestämdes lite hastigt så matte skyndade sig ut i trädgården och plockade upp ett par "korvar" som jag hade missat. När hon precis hade knutit ihop påsen bestämde jag mig för att lätta lite på trycket. Matte tittade på mig, suckade och gick in för att hämta en ny påse. För att göra henne lite glad försökte jag äta upp det jag hade tryckt ut genom tarmen, men hann inte riktigt klart innan hon kom ut och vrålade något om en äckelhund. Förstår inte vem hon menade.
 
Men i samma veva kom gästerna och jag började  leka med tjejerna och deras kusiner inne i vår lekstuga. Kusinerna var lite rädda för mig och trots att jag försökte pussa på dem hela tiden så tyckte de bäst om Babben :-(. Efter en stund bestämde Alva att jag inte fick vara med mer trots att jag lekte hade så kul med dem.
 
Alva stängde in mig i huset och då kände jag mig helt plötsligt lite kräkig. Jag försökte visa att jag ville gå ut i trädgården, men husse och matte brydde sig inte om vad jag ville. Så jag fick kräka på mjuka mattan innanför altandörren.Kräket bestod ju dessutom nästan enbart av det goda som kom liksom har tillhört mig TVÅ gånger tidigare så jag började självklart smaska i mig. Tydligen började det då spridas en härlig doft i rummet för matte kom älgande och förstörde igen mitt fina kretsloppstänk - igen.
 
På lördagen gick husse och jag på valpkurs hos Mumme och det var superkul. Jag kan ju redan det mesta men husse måste ju träna på hur han ska prata med mig så att jag fattar vad han vill att jag ska göra.På kvällen kom mini-Mio och hälsade på så att det var en superkul dag med både träning, bus, lek och lite tuggande på minilabradoren.
 
Det bästa med valpkursen är nog att husse blivit supersugen på att träna, så idag har jag fått apportera kråka och någon annan liten fågel. Husse tycker att jag är lika duktig som tant Ior och det tycker jag låter perfekt!
 
 

Ingen kontorsråtta

Publicerad 2013-08-18 20:09:00 i Agneta, Allmänt,

</div

Nu är all semester slut för min familj och det är dags för jobb igen. Jag tycker om att jobba ute med husse och den gula bilen, men jag gillar inte att gå upp för den konstiga trappan till kontoret nere på firman.

Igår tvingade husse mig att gå upp så då gick jag in på mattes kontor och kissade på hennes matta. Ha ha - det kunde han gott ha när han tvingar upp mig!

Fast de har tydligen inte fattat riktigt ändå. Idag skulle matte sitta och jobba där en massa timmar på firman, så då fick Babben och jag hålla henne sällskap en stund. Fast jag ville verkligen inte gå dit idag heller och trots att jag vägrade att gå upp så lyfte hon upp mig i trappen och tog in mig på kontoret.

Väl inne på kontoret satt matte med bokföring och Babben ville bara ligga och mysa på mattes fötter - inget kul alls. Så när småmattarna kom och hälsade på oss så hoppade jag upp i soffan på kontoret och kissade. Lite oväntat drag, eftersom jag inte har kissat inne på 2 månader där hemma. Men nu tror jag att de har fattat att jag inte är någon kontorsråtta!

Pinsamt

Publicerad 2013-08-06 18:04:03 i Agneta, Allmänt,

Just nu bor vi på en camping i Hälsingland som heter Mellanfjärden. Vår husvagn står precis intill vattnet och här är så lite folk så Babben och jag får vara lösa här. Idag har vi först varit i Trolska skogen och hjälpt tomten att samla stjärngrus (fast jag hann med lite skogsavverkning också)
Efter det fick jag sitta i bilen och titta när Babben och resten
av familjen simmade i Jättendalssjön i minst en halvtimme. Så då får man ju lätt lite spring i benen när man äntligen får vara lös. Det hela började med att Babben och jag rusade runt och jagade varandra. Sedan tröttnade B och satte sig längs ut på en bom på bryggan. När jag skulle göra lika dant blev det lite fel och vips så låg jag i vattnet. Problemet var bara att jag inte kunde komma upp och för att husse skulle få tag i mig så behövde jag simma ut till honom. Fast jag ville inte simma mer jag hade precis fått fast mark under fötterna, även om det var under en brygga.... Helt plötsligt låg matte och Kalle på bryggan och ropade på mig och husse satt i en båt. Men ingen fick tag i mig så till slut kom en snäll vaktmästare som hoppade i havet och kröp in under bryggan och räddade mig. Hon sa att det var helt ok att hon var plaskblöt upp till knäna...

Olika sätt att väcka min husse

Publicerad 2013-08-04 12:58:11 i Allmänt, Husvagn,

Min husse gillar att sova på morgonen, så jag brukar vänta tills det är ljust innan jag väcker honom. Han brukar försöka fuska genom att mörklägga husvagnen, men jag går inte på den lätta. Den senaste veckan tycker jag att en bra tid att vakna har varit mellan 04.15-04.45. Fast de andra tråkmånsarna sover ju då så då får man ta till lite olika metoder. Jag har hoppat upp och nafsat husse i örat, hoppat upp i tjejernas säng och bitit de lite i fötterna och dragit ner lite saker från hyllorna. Men idag kom jag på något riktigt bra. Jag satte igång dammsugaren! Då blev det fart på husse. Helt klart den bästa metoden hitintills ;-)

Jämtland

Publicerad 2013-08-04 12:40:57 i Allmänt, Husvagn,

Nu har vi varit i Jämtland i Östersund, Järpen och Åre.
Där har jag *varit på ett spännande museum som heter Jamtli *åkt liftar *vandrat *klättrat på en svart led till toppen av Åreskutan *kollat på Sveriges högsta vattenfall *tittat på när mina hussar cyklat downhill och ätit samojedbajs. Skitroliga dagar

Om

Min profilbild

Agneta

Feedback's American Fantacy

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela