agnetas.blogg.se

Jag heter Agneta och är en söt liten Flatcoated retriever. Här kan du följa mig och min familj.

Adventsmys 🎄

Publicerad 2013-11-30 17:03:14 i Allmänt,

 
 
Idag har matte burit in flera lådor med leksaker. Först fick jag hjälpa henne att tömma dem och bara det var ju superkul!
 
Fast sedan kollade jag lite på lillmatte när hon lekte med de nya leksakerna. 
 
och då fattade jag! Leken är alltså inte slut bara för att lådorna är tomma. Man får tydligen fortsätta plocka från fönsterkarmarna. Skitkul med jul!
 

Kul i bilen

Publicerad 2013-11-27 23:23:27 i Allmänt,

 
Idag hade min husse fixat värdens roligaste överraskning till mig i vår jobbebil.
 
Husse brukar lägga roliga saker i bilen. Ibland lägger han in tjocka madrasser som vi (eller jag) kan bita sönder och dra ut allt skumgummi Ifrån.
 
Ibland lägger han fluffiga tubliknande leksaker (jag tror han brukar säga att det heter roller) ovanpå min bur, så att jag får åla mig ut genom en liten öppning för att kunna nå det roliga. Både kul och lite svårt på samma gång!
 
Men idag hade han verkligen tänkt till och lagt min överraskning jättelångt in på buren + att han hade lagt allt i en påse. Efter en stunds kämpande fick jag in påsen i buren och i den låg 12 helt nya fina penslar. Jättegulligt att köpa det till mig, så jag tog mig an dem med en gång. De flesta bet jag av skaftet på och några tog jag bort borsten på. 
 
Fast när husse kom ut till bilen svor han något om en hemsk hund som hade tuggat upp 1500 kr. Undrar vad det var för hemsk hund som äter pengar? Sedan slängde han mina nya leksaker, men det gör inget för han köper nog nytt snart igen.
 
Efter denna roliga dagen fick jag följa med matte och Babben och träna räddning på mattes skola. Jättekul det också men man blir lite trött efter en sån här dag ;-)
 
 
 
 
 
 

Plasthandskar = kul träning

Publicerad 2013-11-24 12:23:58 i Agneta, Allmänt,

Idag tog matte på sig en plasthandske när vi skulle ut och gå. Konstigt. Men Babben förklarade att matte gör så, när man får träna med riktigt vilt och när ingen ser på. När matte är ibland hund-jakt-folk så brukar hon låtsas att hon tycker att det är helt ok att ta i vilt, men när det bara är vi så kommer plasthandskarna fram. Dessutom berättade Babben att det är viktigt att man lägger viltet i rätt hand på matte (alltså den med plasthandsken) för annars låter matte lite konstigt.
 
 
Matte hade en frusen, eller kanske delvis upptinad, kanin och en stor kråka med ut. Det var första gången jag fick apportera vuxna djur så det var lite krångligt i början, men sen funkade det riktigt bra.
 
 
 
Matte tycker att det är viktigt att jag tränar passivitet. Det är inte så himla kul för man får bara sitta och titta när Babben jobbar. Men man hinner fundera en del. Som när matte tog den döda otinade kaninen - kastade upp den i luften och ropade "kvack kvack". Undrar om det brukar regna kvackade kaniner från himlen på riktiga jakter? Men gör det det, så är jag beredd ;-)
 
 

Fluffcoated Retriever

Publicerad 2013-11-10 16:52:16 i Allmänt,

 
Idag har jag varit på utställning och jag tycker själv att jag skötte mig utmärkt. Fast tyvärr fördärvade matte mina chanser....
 
Det började med att vi igår åkte vi till ett hotell i Malmö så att jag skulle få bo lite fint innan min första hundutställning. Husse trodde att vi bodde på hotell för att han skulle på målarkonferens men  så var det naturligtvis inte.
 
Efter en långpromenad med träning blev jag tvättad och badad med mattes Morrocan oil schampo och balsam. Problemet var bara att min päls  blev lite fluffig av mattes fiiiina volymschampo......
 
Men matte har ju haft en hund som var utställningschampion så tyvärr litade vi andra på att hon kunde det här med utställning. Så med extra volym i håret åkte jag och matte tåg till mässhallarna och 350 andra valpar.
 
Dessutom visste matte (utställningsexperten ....) att man skulle ha byxor i avvikande färg. Men hon hade nog glömt att hon numera har en ras som fäller så mattes ben var nästan lika ludna som mina när vi gick in i ringen ;-)
 
 
Väl inne i ringen gick det bra och domaren var en snäll tant som sa att jag hade fått ett HP om min päls inte hade varit så "luftig".
 
 Så efter 3 minuter i rampljuset var debuten över och jag fick busa med min Babb igen.
 

Om

Min profilbild

Agneta

Feedback's American Fantacy

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela